maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lastenhuoneista


Ostin kirpputorilta 8o-luvulla julkaistun lastenhuonekirjan (Kids`Rooms by Jack Maguire). Sanoisin, että ei pöllömpi. Aika paljon kuvissa esiintyi samoja elementtejä kuin tänäkin päivänä, Marimekkoa, graaffisuutta, postereita, liitutauluja ja erilaisia tasoratkaisuja. Kolmannen kuvan sänkyidea voisi nykypäiväistettynä olla kuin TÄMÄ.Kuva: Robert Grant; Design: Albert Turick for Marimekko

Kuva: Durston Saylor; Design: Gwen Jaffe


Kuva: Norman McGrath; Jungle Gym: Charles Boxenbaum


Motif Designs


Kuva: J. Michael Kanouff; Design Antonio F. Torrice

Minulle kaikkein mieluisin sisustuskohde kotona on juuri lastenhuone. Lastenmaailmassa on jotain taianomaista ja viehättävää, kaikki saa olla vähän hassusti ja erikoisesti kuin huvikummussa. Huoneen pitää mielestäni ravistella mielikuvitusta ja usuttaa lasta leikkimään. Jos pitäisi päättää mitä tekisin lopunelämää, sisustaisin, stailaisin ja suunnittelisin lasten ja nuortenhuoneita. Tai sitten askartelisin ja tekisin käsitöitä. Voisin myös harkita suklaan laaduntarkkailijan pestiä. Totuushan on toinen, en ole mikään näistä, en myöskään luita rapsutteleva argeologi, niin kuin lapsena haaveilin.
 
Entä te, mitä tekisitte jos saisitte valita? Onko lapsuuden toiveammatissa oikeasti kukaan?
 
 
 
 
 
//K

14 kommenttia:

 1. Onpa ahdistava tuo ruutuseinä, tulee ihan sairaala/teurastamo/kylppäri mieleen. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, kyllä siinä pieni kylppärin kaiku on :D. Mutta mitäpä sanot kokolattiamatosta?

   Poista
  2. En ole ikinä ymmärtänyt kokolattiamattoja.. Ällöttäviä. Mm briteissä niitä on kuulemma kylppäreissäkin. Mm'mmm.

   Poista
  3. Kokolattiamatto ja märkätilat..uuh!

   Poista
 2. Jos saisin valita, olisin jonkun käsityö/sisustus/vaatetusliikkeen pyörittäjä. Tulisin toimeen juuri sopivasti. Mutta sellaiseen ei tahdo uskaltaa noin vaan ryhtyä juuri siitä syystä, että sillä pitäis myös elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveän monta hyvää ideaa menee kyllä piloille kun joutuu tuota taloudellista puoltakin huomioimaan. Vääryyttä!

   Poista
 3. Noi urheilijat on kyllä aivan ihanat sekä seinässä että lakanoissa :D hehe. Kreisit kerrassaan!

  Mä en edes lapsena osannut haaveilla, että saisin aikuisena piirtää ammatikseni. Hyvin kävi. Musta piti tulla kässänope sit kuvisope ja mitä musta tuli. Kuvittaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnekasta, ihana työ! Olet kyllä taitava, oikealla polulla selvästikkin:) Veikkaan, että minusta ei olisi kovin hääppöistä argeologia tällä kärsivällisyydellä tullut.

   Poista
 4. Lapsen huoneen sisustus on minunkin lempipuuhaani! Ne hulluimmatkin ideat voi siellä toteuttaa, ainakin nyt vielä kun pieni ei vielä niistä asioista mieltään osoita :D
  Lapsuuden haaveammatista: Ompelija, koulutus on ja toiminimen varjolla pystyn sitäkin työtä tehdä kun sitä vastaan tulee, vaikkei ihan se päätienesti tällä hetkellä olekaan. Mutta yrittäjyys on aina kiehtonut, se että on itsensä pomo, on sitä vapautta ja vastuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuus karisee varmaan siinä vaiheessa kun lapselle tulee 10 vuotta lisää ikää ja murrosikäisen omaa näkemystä :D.
   Sehän on mahtavaa, että pystyt toteuttamaan unelmaasi, vaikketkaan päätoimisesti. Pysyy ammattitaito ja mielenkiinto yllä ja samalla tulee palkkaa muualtakin. Hyvä kombo :)

   Poista
 5. Lastenhuone on meilläkin lempisisustuskohde. Ehkä just siksi, kun siellä saa olla vähä sekaista ja väriä. Voi uskaliaammin tehdä juttuja. Pienenä halusin tulla astronautiksi. Jos kysyttäis nyt, niin en pistäis pahitteeks vieläkään lentää avaruuteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, astronautti! Painottomuuden tunne olisi kyllä mahtava päästä kokemaan. Palkkakin olis varmaan kohdillaan, muutama keikka avaruuteen ja sit olis taas vapaapäivinä varaa vähän tuunailla kotona:D

   Poista
 6. Aika ihania ja kamalia kasari-lastenhuoneita :)
  Musta piti tulla eläinlääkäri tai karkkikaupantäti.. No way!
  Tosin jälkimmäisen pieni tarjonta joskus löytyy kaapistamme.

  p.s opiskellessani lontoossa meidän kylppärissä oli kolme kokolattiamattoa päällekkäin. Edelliseen tympääntyeessä uutta päälle vaan! Kätevää..
  Perheessä oli myös kissa joka tursusi karvaa ja hinkkasi aina itseään siihen kylppärin mattokauheuteen. Ikikostea kokolattiahirvitys ja se kurnaava kolli!! Kyllä, Olen kissoille allerginen. Ja myös kokolattiamatoille :)

  -mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei miten traaginen kohtalo ollut sinulla. Kolme päällekkäin!! Melkoinen kerroshamppari, Yhh.

   Poista