Tämä ohje on kokeilemisen arvoinen varsinkin, jos piparkakun ja sinihomejuuston yhdistelmä kolahtaa. Toki ruispiparit maistuvat sellaisinaankin, sitä ei pidä epäillä. Ero tavallisten ja ruispipareiden välillä on pienempi kuin ero ranskanleivän ja ruisleivän välillä.
Ruispiparit
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta ja 1/2 tl neilikkaa
1 kananmuna
n. 4,5 dl ruisjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja mausteet. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna. Sekoita jauhot ja soodaa keskenään ja lisää taikinaan. Anna tekeytyä ja jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa, vaikka jopa seuraavaan päivään. Älä säikähdä taikinan ulkonäköä - harmaa väri ja rakeisuus ovat ok. Leivo taikina pipareiksi ja paista 200 asteessa n. 5-8 minuuttia.
//T
Nam. Jokohan minäkin innostuisin piparien leipomisesta. Tosin mun keittiö ei innosta tekemään mitään...
VastaaPoista