lauantai 13. lokakuuta 2012

Ruskeasta


Jos olen oikein ymmärtänyt, monen sisustusharrastajan lemppari-inhokki on ruskea väri (heti lasikuitutapetin ja kaakeliboordien jälkeen). Kyllä en ymmärrä. Ruskea on maan, puun, saven, nahan ja ennen kaikkea suklaan väri - rakastan ruskeaa! Maltillinen sen käytössä toki pitää olla. Kokonaan ruskea huone on varmasti tunkkaisempi kuin kokonaan valkoinen, sen myönnän.

Jos nämä kuvat ovat kehnoja, älkää syyttäkö ruskeaa. Katsokaa kuivuneen koivuntuohen nude-ruskeaa, ei se voi olla syypää mihinkään tämän maailman pahaan. Eihän?//T

8 kommenttia:

 1. Minusta ruskea ei ole lainkaan paha väri, vaan lämmin, kodikas ja rauhallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja löytyy ruskeasta tarvittaessa särmääkin, rikkoo tehokkaasti ainakin valkoisuuden.

   Poista
 2. Mun ruskeavastaisuus tulee siitä, että lapsuuskodissa oli tosi paljon ruskeaa, sekä tumman puun sävyissä että ihan tekstiileissä. Nykyään tykkään sellaisesta harmaansävyisestä ruskeasta yhdistettynä valkoiseen ja mustaan, se rauhoittaa täysin mustavalkoista kokonaisuutta kivasti. Ja isot ruskeat lasipullot on muutes upeita, tahtois lisää niitä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis lapsuusajan trauma, ymmärrän ;) Ruskea toimii minustakin juuri mausteena, ja yhdistän ruskean mielessäni heti puuhun ja nahkaan - upeita matskuja molemmat.

   Poista
 3. totta maar viisaita puhut. vaikkei munkaan lemppari kyseinen väri satukkaan olemaan. ivanan ruskeat, oih. ja noi maljakot. nii, ja kehut aloitettuani jatkan samaan malliin ja voihkin ton patinoituneen kukkaruukun perään.
  kyllähän se näin on, että ku osaa sopivasti tuoda jotain väriä sisustukseen, ninottajotta näyttää hyvältä. liika on aina liikaa, asiassa ku asiassa.
  ja kenelläpä naisimmeisellä ei olisi ruskeaa käsveskaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisas, viisas kommentti, kiitos siitä! Kyllä tuntuu siltä, että mikä tahansa toimii oikeassa ympäristössä. Vaaleanpunainen ei ole ollut meikäläisen suosiossa 25 vuoteen, mutta minäkin huomaan, kuinka hyvältä näyttää vaikka viileän hailakka vaaleanpunainen tumman army-vihreän kyljessä. Ja tuo tummanruskean ja valkoisen rinnakkaiselo - sehän on melkein musta-valkoiseen verrattavaa ihanuutta!

   Poista
 4. Ihan loistava postaus! Jumituin lukemaan blogiasi ja taidan tehdä sen tästä lähtien ihan säännöllisesti :D Meillä ei ole ruskeaa karsastettu vaan sitä löytyy ihan tumman suklaan sävystä koivun vaaleuteen. Ruskea tasapainottaa muuta väri-ilottelua ja kun sen kanssa ei jumiudu yhteen sävyyn, niin pysyy homma mielenkiintoisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa jumittelemaan! Olen aika varma, että ruskea tekee joskus lähitulevaisuudessa siniset eli nousee koko sisustusväen inhokista kuumimmaksi trendiväriksi. Sitä en osaa sanoa, mikä ruskean sävy lyö itsensä läpi. Odottelen vain, että pääsen sanomaan "mitä minä sanoin" :D

   Poista